Wellicht heb je er afgelopen week al over gelezen, bijvoorbeeld via de website van Royal Flora Holland. De afgelopen maanden hebben verschillende partijen nieuwsberichten en emails verstuurd met daarin foutieve informatie over de afrekening van de directe handel per 1 januari 2021. We geven je meer duidelijkheid voor kwekers en kopers.

Regelmatig verschijnen er berichten in de media van partijen die incassodiensten aanbieden buiten Royal Flora Holland om. Er wordt dan bijvoorbeeld aangegeven dat je door wijzigingen in het incassobeleid van Royal Flora Holland je directe handel niet meer kunt afrekenen. Dit is niet juist. Je kunt in 2021 nog steeds via Royal Flora Holland je directe handel blijven afrekenen. Royal Flora Holland biedt kwekers en kopers alternatieven die voldoen aan de geldende normen van de aangescherpte Europese wetgeving (PSD2) en dicht bij de huidige werkwijze liggen.

Er zijn voor de directe handel diverse mogelijkheden om digitaal te handelen. Voor kwekers met een Florisoft licentie, betekent dit dat je via de API-koppeling met Floriday gewoon in Florisoft kunt blijven werken (of direct in de schermen van Floriday). Voor kopers betekent dit via Florisoft gekoppeld aan Floriday direct inkopen in de schermen van Floriday, inkopen op Floramondo of FloraXchange of via VMP. Op deze manier kun je snel en efficiënt directe verkoop blijven afhandelen via Royal Flora Holland.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden van Floriday in combinatie met je Florisoft licentie? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

bron.