Je hebt het wellicht al gelezen in het persbericht dat eerder vandaag werd gedeeld door Floriday: de einddatum van 31 maart voor 100% Digitaal is opgeschoven. De implementatie vraagt om een nieuwe tijdlijn.

Na overleg met de betrokken partijen in de sector heeft Royal FloraHolland geconcludeerd dat 31 maart niet haalbaar is als einddatum voor Floriday. Er ontbreken daarnaast functionaliteiten om volledig digitaal te handelen.

Omdat de uitrol in zijn totaliteit complexer blijkt, en Floriday voor zowel kwekers en kopers volledig ondersteunt dient te worden, is door Royal FloraHolland besloten de einddatum op te schuiven. Ook de signalen uit de Ledenraad hebben hierin meegewogen.

De komende weken wordt de vervolgaanpak voor de uitrol van 100% Digitaal verder afgestemd, met onder andere de ledenraad, Blueroots, Plantform en verschillende softwareleveranciers waaronder uiteraard ook Florisoft.

Tijdens deze gesprekken wordt vastgesteld welke functionaliteiten nog noodzakelijk zijn om met Floriday te werken en wat er door Floriday verbeterd kan worden. Op basis van deze gesprekken wordt een stappenplan en een tijdlijn gemaakt om Floriday verder te implementeren. Uiterlijk eind maart weten we concreet wat dit betekent. Voorlopig verandert er dus niets aan de coulanceregeling en kun je blijven handelen zoals je dat nu doet.

Lees hier meer op de website van Royal FloraHolland.
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.