Nu de zomerperiode langzaamaan voorbij is, merken we dat er weer meer vragen naar voren komen over Floriday en de huidige status. Hieronder een korte update.

Floriday is nog steeds volop in ontwikkeling met verschillende verbeteringen in de bestaande functies. Na overleg met de betrokken partijen in de sector heeft Royal FloraHolland in februari geconcludeerd dat de gestelde einddatum van de tijdelijke coulanceregeling niet haalbaar was voor Floriday; er ontbreken functionaliteiten om volledig digitaal te handelen.

Omdat de uitrol in zijn totaliteit complexer blijkt, en Floriday voor zowel kwekers en kopers volledig ondersteund dient te worden, is door Royal FloraHolland besloten de einddatum op te schuiven.

De afgelopen weken is door Floriday samen met verschillende softwareleveranciers, waaronder Florisoft, gewerkt aan het versiebeheer op de API-koppeling. De functies die gepland staan om opgenomen te worden in de eerstvolgende versie van de API-koppeling zijn doorgenomen en halverwege augustus is de eerste versie beschikbaar gesteld.

Deze update bevat nieuwe functionaliteiten in Floriday die eerder zijn getest en nu vrij zijn gegeven voor verdere uitrol. Vanaf deze maand start Floriday samen met de betrokken partijen met de ontwerpfase van de update.

De komende weken worden gebruikers van de API-koppeling geïnformeerd over bovenstaand proces. Ook wordt er informatie rondom de verschillende functionaliteiten en planning verwerkt in de routekaart van Floriday.

Heb je de module Florisoft .Net Floriday Client of Floriday Server aangeschaft voor in je licentie?
We nemen contact met je op zodra deze modulen actief zijn en we deze gaan opleveren.

We beseffen ons goed dat de uitrol van de Floriday modulen langer duurt dan gewenst. Met een selectie klanten zijn we de bèta versie aan het doortesten. Voor de overige klanten zullen we straks de main release opleveren. Met de main release biedt Floriday een ‘rustpunt’ waarbij de nieuwe, verbeterde functionaliteiten probleemloos kunnen worden opgenomen in je Florisoft .Net licentie.

Eind september staat er een volgende bijeenkomst gepland waar we samen met de andere partijen de status verder doornemen. Heb je inhoudelijke vragen over Floriday, dan kun je op de website van Floriday rechtsboven naar het Helpcenter gaan. Met zoekwoorden kun je hier de juiste informatie vinden.