Goed nieuws! De FloriShop addon CMS is nu uitgebreid met SEO sitemapping functionaliteit.

SEO staat voor ‘Search Enigine Optimization’ en helpt je met zoekmachine optimalisatie. Het is een verzameling van technieken die gericht is op het verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Zoekmachine optimalisatie is wat je als bedrijf kunt doen om je website zo hoog mogelijk te tonen in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines. Dat gaat voor ongeveer 95% over Google, maar er zijn ook andere zoekmachines zoals Bing en DuckDuckGo.

Voor 95% van de Nederlanders start het zoeken naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Sta je bij een voor jou relevante zoekterm niet in de top 3 dan laat je veel bezoekers (en potentiële klanten!) lopen.

Om onder de aandacht van je doelgroep te komen, wil je dus bovenaan in de zoekmachines staan.

Met het integreren van SEO in het gebruiksvriendelijke FloriShop CMS kun je je pagina’s nu optimaliseren voor bezoekers en zoekmachines. SEO in FloriShop bestaat o.a. uit een sitemap; een overzicht van alle pagina’s op je website in een XML bestand achter je domeinnaam. Je kunt het vergelijken met de inhoudsopgave van een boek: in plaats van hoofdstukken en paragrafen, bevat de sitemap links naar alle pagina’s en artikelen op je website.

Met de juiste structuur en techniek, de beste headers en content, een SSL certificaat en het gebruik van sitemaps haal je optimaal resultaat uit je webshop en trek je meer potentiele klanten naar je bedrijf.